divendres, 26 de juny del 2009

19-6-09
















Per la nit agafem un tren nocturn, "el tren de la jungla" li diuen, que creua tot Malasia peninsular de nord a sud fins a Singapur.
Pasem tres dies a Singapur, ja que el vol barato cap a Borneo es en dilluns ,pero amb un parell de dies hagues estat suficient. Es una ciutat-botiga-centre comercial, de dimensions poc humanes, molt moderna ,i que no em va agradar gaire. Xina-town es poder el barri mes entretingut ,i amb carrers estrets,que vem visitar amb un museu sobre la vida dels xinesos a Singapur desde primers de segle, on narra la dura vida que van pasar , amb els "fumaderos" de opi, la prostitucio, etc, etc, bastant interesant. El menjar poder va ser el mes destacat d'una ciutat que barreja gent de cultures i religions de tots el paissos que te aprop, en harmonia. Els preus de tot es molt superior a tot asia, i un paquet de marlboro, costa 5,5 euros!!!
Una curiositat que tambe vaig observar a Hong Kong. En els grans edificis, estenen la roba amb pals ,en direccio vertical a la façana, en comptes de en horitzontal com es veu arreu. D'aquesta manera l'estenedor desapareix quan la roba esta seca.
Hi ha la representacio de totes les grans marques mundials de tot tipus de roba, electronica,joieries,esports, en un centenar de centres comercials, en la competencia asiatica amb Bangkok i Hong Kong. Vem comparar preus amb articles de eletronica i informatica, que li havien encarregat al Benjamin i no trobem res mes economic que a Europa o el E.E.U.U. Aixo si, tenen la noria mes gran del mon.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Tete, aquí la Tata!

Veig que, com sempre, t'ho estàs passant genial! Així m'agrada. Aprofita ara que no tens hipoteca (ups! si, sí que en tens) o que no tens obligacions laborals (ups! si sí que en tens). Collons! Com t'ho fas, doncs? je, je, je... Tinc una curiositat, no he entès perquè dius que la roba quan està seca desapareix, perquè contiua estesa sinó la retiren, no? Bé, ja diràs alguna cosa que porto nits sense dormir intentant trobar la resposta!

Petonets mil! I porta't bé, que no t'hàgim de venir a buscar al "cuartelillo"!!!

T'estima,

La Tata.