divendres, 26 de juny del 2009

19-6-09
















Per la nit agafem un tren nocturn, "el tren de la jungla" li diuen, que creua tot Malasia peninsular de nord a sud fins a Singapur.
Pasem tres dies a Singapur, ja que el vol barato cap a Borneo es en dilluns ,pero amb un parell de dies hagues estat suficient. Es una ciutat-botiga-centre comercial, de dimensions poc humanes, molt moderna ,i que no em va agradar gaire. Xina-town es poder el barri mes entretingut ,i amb carrers estrets,que vem visitar amb un museu sobre la vida dels xinesos a Singapur desde primers de segle, on narra la dura vida que van pasar , amb els "fumaderos" de opi, la prostitucio, etc, etc, bastant interesant. El menjar poder va ser el mes destacat d'una ciutat que barreja gent de cultures i religions de tots el paissos que te aprop, en harmonia. Els preus de tot es molt superior a tot asia, i un paquet de marlboro, costa 5,5 euros!!!
Una curiositat que tambe vaig observar a Hong Kong. En els grans edificis, estenen la roba amb pals ,en direccio vertical a la façana, en comptes de en horitzontal com es veu arreu. D'aquesta manera l'estenedor desapareix quan la roba esta seca.
Hi ha la representacio de totes les grans marques mundials de tot tipus de roba, electronica,joieries,esports, en un centenar de centres comercials, en la competencia asiatica amb Bangkok i Hong Kong. Vem comparar preus amb articles de eletronica i informatica, que li havien encarregat al Benjamin i no trobem res mes economic que a Europa o el E.E.U.U. Aixo si, tenen la noria mes gran del mon.

dijous, 25 de juny del 2009

19-6-09







Tornem a Kota Barhu i dormim en un Guest House, on la "jefa", la Mariam,no calla ni un moment i ens fem un fart de riure amb ella...."you want to eat my money!!!!", no para de dir quan li demanem descomptes.
Com que el Benjamin tambe ha jugat a golf a Xile, decidim anar a fer uns cops a un dels camps de Kota Barhu i per primera vegada a la vida juguem com els senyors, amb buggy electric pel camp i per quatre duros!!!!
El camp esta dins d'unes instalacions militars i el "major Hairi" es el que ens reb al camp i ens convida despres de jugar a casa seva a dinar, ja que fa una festa pel neixement del seu primer fill fa quinze dies, Ens sorpren molt gratament la situacio, i ja he tingut en pocs dies molt bones sensacions amb la gratitut malaia, que no m'esperava en absolut, ja que m'havien parlat una mica en contre de la societat musulmana de Malasia.

14-6-09




Despres de tres dies a Hong Kong, on vaig trigar bastant a posar-me al dia en l'horari, i vaig veure poca cosa, agafo un vol cap a Kuala Lumpur. Pero tan sols tenia ganes d'arribar a les illes perhentiens i Kuala Lumpur al arribar estava gris, gris, aixi que vaig preguntar per volar directament cap a Kota Barhu i el vol sortia en dues hores, aixi que no m'ho vaig pensar gaire i les torres petrones les deixarem per mes endevant.


A la barca que em porta de Kota Kinabaru a les illes, conec al Benjamin. Un Xile de 24 anys, economista, que ha estat un mes a Bangladesh, participant i aprenent en un projecte de micro-credits per la gent mes necesitada. Es un projecte que va començar ja fa uns anys i ja te moltes repliques arreu del mon. Compartim bungalow a les illes i seguirem uns quants dies viatjant junts.


Disfrutem de 5 dies a les illes, faig tres inmersions, i puc nedar per fi al costat de la primera tortuga marina en la meva vida!!!

dimarts, 23 de juny del 2009

10-6-09
















Ja hi tornem a ser de nou!!!. Estic a l'aeroport de Singapur a punt d'embarcar cap a Borneo, i tinc un ratet abans d'embarcar, aixi que penjo unes fotitos de Hong Kong, i ja escriure mes endevant.