divendres, 29 d’agost del 2008

23-8-08





Pel mati voltem el barri de Harajuku i Shibuya, fa mal dia i plou bastant, i per la tarda anem al restaurant on haviem quedat amb el japones la nit anterior. Pensavem que no es presentaria, pero finalment apareix. Com que es dissabte tarda i el restaurant es molt popular, hi ha una hora de cua per entrar i s'excusa amb nosaltres dient-nos que no pot esperar-se tant. Nosaltres ja que haviem fet 20 minut d'espera, decidim fer la cua hi provar el famos sushi que ens recomanen. No ens decepciona en absolut, i el sashimi de tonyina del local el trobem delicios.

dijous, 28 d’agost del 2008

22-8-08




Barri de Shinjuku. Aquesta estacio de metro-tren, es de les mes frequentades del mon, passen cada dia uns 2 millions de persones!!!! Sopem en un Yakitori. A la guia tenim escrit en japones i castella els tipus de broquetes , pero no coincideix ni un signe dels que tenim :-(((
Coneixem a dos oficinistes encorbatats , que acostumen a anar als Yakitoris despres dela feina a beure una barreja feta de Hoppy(una cervesa sense alcohol), amb un licor de patata, que no es sake, i menjar unes broquetes.
Despres de dues barrejes, ens expliquem les vides i viatges. Un d'ells ens vol regalar una ampolla de sake (que no acceptem) i quedem pel dia seguent, per sopar en un restaurant on fan un sushi bonissim i barat segons ell. Com que el seu estat alcoholic es bastant elevat, tinc els meus dubtes de que la cita sigui seria, veurem dema que passa.

22-8-08




Pujem a les torres del govern metropolita i veiem la ciutat desde adalt, podriem veure el Mt. Fuji desde aqui, pero el temps no acompanya gaire ,esta molt tapat i plou a ratets.

dimecres, 27 d’agost del 2008

22-8-08


Barri de Shinjuku.

22-8-08



Jardi al barri de Komagome i sabates tradicionals a l'estacio del tren.

21-8-08


No hi ha manera d'aixecar-se d'hora pel mati. Ens hem passat una setmana a Bangkok, anant a dormir cada dia de matinada , mes les dues mes que hi ha respecte a Japo,i portem l'horari descontrolat, ens comencem a espavilar al mitgdia i per la nit ni hi ha qui dormi. Aixi que el segon dia tan sols visitem el palau reial i donem una volta pel barri de Ginza, el barri mes luxos de Tokyo i on trobo el W.C. del video, aquests tipus de lavabo no estan a tot arreu!!

dilluns, 25 d’agost del 2008

20-8-08





Tokyo es enorme. 8 millions d' habitants , i no hi ha un centre de ciutat evident com coneixem a Europa, sino 23 grans barris amb infinitat de coses per veure. Aprop d'Asakusa tenim el temple de Senso-ji i la electronic city de Akihabara, un barri sencer de botigues de electronica, aixi que comencem la visita de la ciutat per aqui.


20-8-08



Dormim al barri de Kita-Senju, al nord-est de Tokyo, on trobem hotelet-hostal barato amb cuina comunitaria per pasar 5 dies. Dormim en dos petites habitacions individuals, realment enanes, pero tan sols volem dormir-hi i per 19 euros a Tokyo pensem que esta de conya. Teniem bastanta por amb els preus de Japo, pero despres de 6 dies hem comprovat que estan igual o mes baratos que a Barcelona o Paris i que pots dormir i menjar barato igual que ho podries fer a casa nostra
El primer dia intentem treure una targeta de metro , pero comprem 11 tiquets individuals ;-)))Ens caldran uns quants dies per entendre les maquinetes japoneses!!!!!

dissabte, 23 d’agost del 2008

19-8-08



Fem escala a Taiwan i per fi arribem a Tokyo!!!!!!! S'ha fet esperar i teniem moltes ganes d'entrar per fi a Japo....vamoshhhhhhh!!!!

15-8-08


El dia 15 coincidim amb el Pablo i la Leti . Uns amics de Barcelona, que estan de viatge per Tailandia, amb els que passo el mati , fent una volta per Bangkok, i xerrant de nou en catala, cosa que agraeixo molt, ja que el meu pobre angles s'esta denigrant amb la Celine, ja que ella parla una mica de castella, jo una mica de frances, i xerrem en anglofrancocastella.El que no sabem dir en angles ho diem en frances o en castella i ens entenem, pero estem "massacrer" l'angles, com diuen els francesos, i porto un cacao d'idiomes al cap que no em fan cap be.

11-8-08


Tornem cap a Bangkok,en tren nocturn, per volar cap a Tokyo el dia 12. Pero tenim mala sort i a la Celine li roben la bossa en un restaurant la nit abans de volar, amb el passaport a dins.Total que ens hem d'esperar tres dies per fer el passaport nou i no trobem vol fins el 19. Per sort ens canvien el vol sense pagar res, i el "Japan rail pass", que tambe el duia a la bossa ,li abonaran d'aqui 3 mesos. Aixi que ens pasem una setmana a Bangkok de relax total, mentre la Celine fa tots els papers de nou . Aprofitem per fer compres per la family, preparar la ruta de Japo, anar al cine, etc,etc, "perreria total" , anem a dormir cada dia a les tantes i ens aixequem a les quantes.

8-8-08


Decidim visitar alguna altra illa i marxem a la veina kho Pangan "la illa de la festa de la lluna plena".Es una festa molt famosa a Asia on a la temporada alta es reuneixen fins a trenta mil persones a una de les platges del sur de la illa, on es fa la festa.La majoria son joves australians els que venen a desfasar a Kho Pangan. No coincidim amb lluna plena pero si amb mitja lluna i com que la illa viu de la festa, s'han inventat la "half moon festival", una setmana abans i una despres de la "fullmoon party", i la setmana que sobra fan la festa de la lluna nova "dark moon party", total que cada setmana hi ha una gran festa amb djs punxant musica electronica en directe tota la nit. Despres de 5 mesos sense moure el "esqueleto", es ho passem de conya a la "half mooon" que es fa a l'interior de l'illa, no a la platja. Apart de les festes, la illa es molt guapa , mes gran que Kho Tao i trobem un bon lloc on passem tres dies.

dijous, 7 d’agost del 2008

4-8-08



Agafem un tren nocturn i baixem fins a Koh Tao, una petita illa, on pasem 5 dies de relax. Faig dues inmersions , pero la visibilitat sota l'aigua ,es bastant dolenta comparada amb marc, el temps tambe es diferent, el mar esta bastant mogut i plou quasi cada dia una estona, pero tambe veiem el sol a ratets . Trobem un bungalow baratet a 10 metres del mar al costat de la freedom beach, al sud de la illa, i encara que el temps no sigui perfecte, la platgeta es de p.m. i es justament el que buscavem per pasar uns dies.

2-8-08



Anem a veure al Xavi, el meu amic que viu a Bangkok desde fa uns anys, i que va estar a Tokyo 5 setmanes per fer un treball fotografic sobre Tokyo, que es diu "pasajero" i que en breu podreu veure'l publicat a la Vanguardia.
Ens dona informacio sobre Tokyo i fem la reserva de les primeres nits, i menys mal que hem anat a veure'l, perque el 15 d'agost es la festivitat dels morts a Japo i trobem on dormir barato, despres de 2 hores de busqueda per internet, ja que tot esta reservat per aquests dies.

1-8-08




Bangkok de nou. Tinc la sensacio per primera vegada de tornar a casa quan torno a Bangkok. Ja es sense dubte, la meva ciutat preferida d'asia. Ho tens absolutament tot a Bangkok. Pots trobar on menjar les 24 hores del dia, conseguir el carnet falc de periodista en 2 hores. pendre una copa en un bar furgoneta,en mitg de la ciutat, que seria impensable a Europa,trobar-te de cara amb un elefant a les 12 de la nit, l'sky train, la sensacio de seguretat tota la nit, pasejant per llocs que la primera vegada, feien por. Canviar el llibres en castella, per altres, quan ja no tens res que llegir. L'ambient del carrers es sorprenent, i cada vegada que paso pel mateix lloc veig coses noves, la gent, els sucs de fruita, les cuines del carrer, els massatges per 6 euros, els pancakes de xocolata i platan, vols baratos a tot arreu, cines amb seients per 4 persones, centres comercials inmensos amb zona de fumadors i electronica i fotografia barata, etc, etc, total .........que m'encanta Bangkok!!!

30-7-08



Deixem Mongolia i ens dirigim cap a Bangkok. Desde l'aire veiem els camins per on hem passat.
El proper desti es Japo, i la Celine s'ha apuntat a venir amb mi. La Celine es una francesa parisina, que fa 6 mesos va decidir,cansada del seu jefe, deixar la feina d' ebanista que feia a Paris i embarcar-se en un viatge per Asia, sense bitllet de tornada. A part d'ebanista , es fotografa, i esta viatjant amb una camara de 6x6 xinesa, de l'any de la pico, que quan la vaig veure vaig flipar. Haviem trobat vol barato de Ulaanbaatar a Tokio, pero sortir de Tokio es carissim, aixi que buscan per internet, descobrim que l'anada i tornada desde Bangkok, son tan sols 380 euros ,aixi que cap a Bangkok per tercera vegada.

He creuat l'ecuador del viatge, sembla mentida, pero ja fa 5 mesos, que vaig deixar Barcelona, i ja que hem de pasar per Tailandia , decidim d'anar 10 dies a les illes ,a fer un alto en el camino, per descansar a la platgeta uns dies , que despres de les montanyes de Nepal i de les planicies de Mongolia , ens ve molt de gust.